Cisco, şirketlerde video işbirliği teknolojilerinin kullanımı konusunda bir araştırma yaptı. Cisco’nun Ipsos Mori işbirliğiyle 12 ülkeden katılımcılarla yürüttüğü araştırma, telepresence ve video konferans çözümlerinin maliyetleri ve seyahatleri azaltmanın da ötesinde faydalar sunduğunu ortaya koydu. Bu faydaların başında taraflar arasında karşılıklı güven oluşturma, takımlardaki işbirliğini artırma ve rekabet avantajı sağlama geliyor.
Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 90 gibi büyük bir çoğunluğu, video işbirliği teknolojilerinin kendilerine haftada en az iki mesai saatini tasarruf ettirdiği görüşünde. Video işbirliği çözümlerini sık kullanan katılımcıların üçte biri ise haftada neredeyse bir iş gününü (yedi saat ve üstü) tasarruf ettiklerini belirtiyor. Bu da bir çalışanın yılda iki aylık tasarrufuna tekabül ediyor. Araştırmanın öne çıkan diğer sonuçları şöyle:
∆ İşbirliği teknolojilerini sık kullananlar, bu teknolojilerin bazı niteliklerini kullanmayanlara kıyasla daha fazla değer veriyor: Artan rekabet avantajı (yüzde 73), insanları birbirine yakınlaştırması (yüzde 71) ve iş-yaşam dengesini iyileştirmesi (yüzde 70).
∆ Tüm katılımcılar, video işbirliğinin evden çalıştıklarında iletişim deneyimini ilerlettiği (yüzde 68), iş aksadığında operasyonun devamını sağladığı (yüzde 67), takım işbirliğini artırdığı (yüzde 67), karmaşayı azalttığı (yüzde 67) ve bir organizasyonun ileriye dönük yüzünü sunduğu (yüzde 64) görüşünde.
∆ Haftada yedi saat ve üstü olmak üzere en yüksek zaman tasarrufu yapan ülke, yüzde 46 ile Çin. Rus çalışanların ise yüzde 20’si video işbirliği ve telepresence kullanarak haftada yedi saatten fazla tasarruf ettiklerini söylüyor.
∆ Çin’deki katılımcıların yarısından fazlası (yüzde 56), video işbirliği teknolojilerini diğer herhangi bir ülkedeki çalışanların iki katından fazla kullanıyor.
∆ Katılımcıların üçte ikisinden fazlası (yüzde 68) video işbirliği teknolojisinin, çevre bilincini artırarak ve seyahatleri azaltarak çevreye katkı sağladığını düşünüyor. 12 ülkede de çalışanların yarısı bu teknolojilerin çevreye faydalı olduğu görüşünde.
∆ Katılımcılar arasında video işbirliği çözümlerini kullanmayanların üçte biri, imkânları olsa bu teknolojileri kullanmayı istediklerini belirtiyor. Bu teknolojilere sahip oldukları halde kullanmayan çalışanlar ise en çok Fransa’da (yüzde 54). Fransa’nın ardından ABD (yüzde 21), İsveç (yüzde 13), Almanya (yüzde 13) ve İspanya (yüzde 13) geliyor. Cisco Telepresence Sistemleri İş Birimi Genel Müdürü Odd Johnny Winge, “Azalan verimlilik şirketlere her yıl milyarlara mal oluyor. Telepresence kullanarak müşterilerimiz zamandan tasarruf ederken verimliliği ve rekabet avantajlarını artırıyor. Müşterilerimizden Cisco TelePresence’tan ne kadar fayda gördüklerine dair görüşlerini çok sık duyuyoruz. Bu araştırma, bu faydaların her zaman belirttiğimiz maliyet ve seyahat tasarrufunun ne kadar ötesine geçtiğini kanıtlıyor” diyor.
Son Yorumlar