• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun
ITNetwork
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
ITNetwork
No Result
View All Result

Türkiye’de haftada 18 bin siber saldırı yaşanıyor

21 Temmuz 2016
in Güvenlik, Sektörel Teknolojiler
Türkiye’de haftada 18 bin siber saldırı yaşanıyor
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

En büyük siber saldırıları Amerika, Rusya, Almanya’dan Türkiye’de haftada 18 bin siber saldırı yaşanıyor…

Dünya çapındaki İnternet trafiğinin ve siber tehditlerin izlenmesine olanak veren ATLAS platformu, günümüzde dünya çapında haftada ortalama 124 bin, Türkiye’de haftada 18 bin saldırı gerçekleştiğini rapor etti. Saniyede 10 Gb’ın üzerindeki büyük hacimli online hizmetleri engellemeye yönelik saldırıların öncelikli hedef ülkeleri ABD, Fransa ve İngiltere olurken, Türkiye’ye yönelik büyük boyutlu saldırılarsa en çok Amerika, Rusya, Almanya ve yine Türkiye’den yapılıyor.

Uluslararası siber güvenlik kuruluşu Arbor Networks, dünya çapında 330 ağ operatöründen gelen verileri ATLAS ismini verdiği platform üzerinden anlık olarak izliyor. Bu yolla “online hizmetleri engelleme”ye yönelik siber tehditlerin (DDoS saldırılarının) anında tespit edebilmesini sağlıyor. ATLAS üzerinden Türkiye verilerine bakıldığında, 2016’nın ilk altı ayında 110 binden fazla saldırı yaşandığı tespit edildi. Haftada 18 bin siber tehdidin gündeme geldiği Türkiye’de, bu dönemde yaşanan en büyük saldırı ise saniyede 213 Gb’a ulaştı. Türkiye’ye yapılan saniyede 10 Gb’ın üzerindeki büyük boyutlu saldırıların Amerika, Rusya, Almanya ve yine Türkiye’den kaynaklandığı gözlendi.

ATLAS, son 18 ayda dünyada haftalık ortalama 124 bin güvenlik olayı yaşandığını kayıt etti. Platform, yalnızca 2016’nın ilk yarısında saniyede 100 Gb’ın üzerinde hıza ulaşan 274 siber saldırı tespit ederken, bu sayı 2015’in aynı döneminde 223’tü. Saniyede 200 Gb’ı aşan daha yoğun saldırılar ise 2015’in ilk yarısında 16 iken, 2016’nın ilk yarısında 46’ya yükseldi. ATLAS verileri, saldırıların yalnızca sayıca değil, boyut olarak da arttığını ortaya koydu.

“1 Gb’lık saldırı bile şirketleri devre dışı bırakabilir”

Konuyla ilgili açıklama yapan Arbor Networks Türkiye Müşteri İlişkileri Yöneticisi Melih Artar, “ATLAS, hemen yanı başlarında ve dünya genelinde ne olup bittiğini anlamak isteyen siber güvenlik ekiplerine müthiş bir değer sunuyor. ATLAS programı şirketlerin kendi ağlarının yanı sıra tüm dünyada olup bitene ilişkin ‘öngörü’ sahibi olabilmelerini mümkün kılıyor.” dedi. Yalnızca saniyede 1 Gb’lık bir DDoS (online hizmetleri engelleme) saldırısının pek çok kuruluşu tamamen devreden çıkarabilecek büyüklükte olduğuna dikkat çeken Artar, “2016’nın ilk yarısında ortalama saldırı boyutu 2015’e göre %30’luk artışla 986 Mb/s olarak izlendi. Ortalama saldırı boyutunun 2016 yılı sonunda 1,15 Gb/s olması bekleniyor.” şeklinde konuştu. Artar, Türkiye’deki saldırıların yüzde 88’inin saniyede 500 Mb’in altında olduğunu, bunun da şirketlerin özellikle uygulama katmanına yönelik önlemlere yatırım yapması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirtti.

Günümüzün popüler siber saldırı türü DDoS (online hizmetleri engelleme) saldırıları alanında çözüm sunan Arbor, IHS Infonetics Research tarafından bu yıl altıncı kez alanındaki lider çözüm sağlayıcı olarak gösterildi.

#DDoS, #DDoSsaldırıları, #Arbor, #IHSInfoneticsResearch, #ATLAS, #sibersaldırı, #Manşet

Tags: ArborATLASddosDDoSsaldırılarıIHSInfoneticsResearchmansetsibersaldiri
Previous Post

DDoS saldırısı bir şirkette 400 bin dolardan fazla zarara yol açabilir

Next Post

Mod Tasarım ’dan bir ilk “Ofisini sen tasarla”

Next Post
Mod Tasarım ’dan bir ilk “Ofisini sen tasarla”

Mod Tasarım ’dan bir ilk “Ofisini sen tasarla”

Son Yorumlar

  • İbrahim Etem Menarini Google’la buluta taşınıyor için emre öztürk
  • Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük veri merkezini Esenyurt’ta açtı için KEMALETTİN TUGCU
  • Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji lisesi Tink açıldı Türkiye Tink ile tanışıyor! için Asım Ali Zeyrek
  • Şikayetvar.com, şikayetleri “teşekkür”e dönüştürmenin sırlarını paylaştı için zeki KARADAVUT
  • Yeni Başlayanlar İçin Fatura için NİL
ITNetwork

© 2021 IMG

Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

© 2021 IMG