• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun
ITNetwork
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
ITNetwork
No Result
View All Result

Turkcell Hayal Ortağım “Cepten Sesli Betimleme”ye Dünya Birinciliği

24 Şubat 2016
in Dosya Konusu
Turkcell Hayal Ortağım “Cepten Sesli Betimleme”ye Dünya Birinciliği
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Turkcell, Mobil dünyanın Oscar’ı kabul edilen Global Mobil Ödülleri’nden (Global Mobile Awards) dördüncü kez ödülle dönüyor. Hayal Ortağım “Cepten Sesli Betimleme” “Erişilebilirlik ve Sosyal Hayata Dahil Edilme Alanında Mobilin En İyi Kullanımı” kategorisinde ödüle layık görüldü.

GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında organize edilen Global Mobil Ödülleri’nde teknoloji ve iletişim dünyasının önde gelen şirketleri tarafından geliştirilen servis, uygulama ve projelerle yarışan Turkcell, Young Guru Academy (YGA)  işbirliğinde ve Sesli Betimleme Derneği’nin desteğiyle görme engelliler için geliştirdiği Hayal Ortağım “Cepten Sesli Betimleme” servisi ile ödüle layık görüldü. Teknoloji ve iletişim devlerini geride bırakarak “Erişilebilirlik ve Sosyal Hayata Dahil Edilme Alanında Mobilin En İyi Kullanımı” kategorisinde ödüle layık görülen “Cepten Sesli Betimleme”, görme engellilerin hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan sinemada izledikleri filmden daha fazla keyif almalarını sağlamak amacıyla geliştirildi. “Cepten Sesli Betimleme”, filmlerin kilit noktası olan çevre, mekân, kişi ya da objeye dair özelliklerin; diyalogsuz sahnelerin sesle aktarılabilmesini sağlıyor.

Bu yıl 22-25 Şubat tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilen GSMA Mobil Dünya Kongresi’ndeki Global Mobil Ödülleri bu yıl farklı bir yapıya giderek etkinlik süresince her gün düzenlenen ödül törenleriyle dağıtılıyor. Bugün gerçekleşen törende “Erişilebilirlik ve Sosyal Hayata Dahil Edilme Alanında Mobilin En İyi Kullanımı” kategorisinde ödüle değer görülen “Cepten Sesli Betimleme” servisinin ödülünü Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu aldı.

Mobil dünyanın en iyilerinin seçildiği Global Mobil Ödülleri’nde ödüle layık görülmekten duydukları gururu belirten Kaan Terzioğlu, “Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata daha aktif katılmalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Cepten Sesli Betimleme ile görme engelli bireylere keyifli bir sinema deneyimi sunarken onların sosyal yaşamlarını da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bizim için aldığımız bu ödül, servisimizin amacına ulaştığının göstergesi. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu yıl 21.’si düzenlenen Kürsesel Mobil Ödülleri’nde yarışan 40’ı aşkın proje sekiz ana kategoride değerlendiriliyor. Turkcell’in Hayal Ortağım Cepten Sesli Betimleme uygulaması ile finale kaldığı bir diğer kategori “En İnovatif Mobil Uygulama” ile “Sağlıkmetre”nin yarıştığı “Sosyal Alanda En İyi Mobil Uygulama” kategorilerinde ödül almaya hak kazananlar ise 24 Şubat’ta açıklanacak.

“Hayal Ortağım” daha önce de 2014 yılında Global Mobil Ödülleri’nde “Toplumsal ve Ekonomik Gelişme” kategorisi “En iyi Mobil Ürün-Uygulama” başlığı altında rakiplerini geride bırakarak dünya birincisi oldu.

Tags: Cepten Sesli Betimlememobil dünyaOscarTurkcellTurkcell Hayal Ortağım
Previous Post

MasterCard, Mobil Dünya Kongresi’nde 4. Geleneksel Mobil Ödemeler Araştırması sonuçlarını açıkladı

Next Post

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Çok Yakında Vodafone’da

Next Post
Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Çok Yakında Vodafone’da

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Çok Yakında Vodafone’da

Son Yorumlar

  • İbrahim Etem Menarini Google’la buluta taşınıyor için emre öztürk
  • Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük veri merkezini Esenyurt’ta açtı için KEMALETTİN TUGCU
  • Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji lisesi Tink açıldı Türkiye Tink ile tanışıyor! için Asım Ali Zeyrek
  • Şikayetvar.com, şikayetleri “teşekkür”e dönüştürmenin sırlarını paylaştı için zeki KARADAVUT
  • Yeni Başlayanlar İçin Fatura için NİL
ITNetwork

© 2021 IMG

Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

© 2021 IMG