• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun
ITNetwork
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
ITNetwork
No Result
View All Result

Ericsson’dan Türkiye’de mobil 5G testi

17 Ocak 2017
in Sektörel Teknolojiler, Telekomünikasyon
Ericsson’dan Türkiye’de mobil 5G testi
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş
  • Ericsson’un 5G ağlarını kurmaya ve standartlaştırmaya olan bağlılığı, dünya çapında yapılan testlerle kanıtlanmaya devam ediyor.
  • Ericsson, Türkiye’de önder olarak mobil 5G testi gerçekleştirerek 22 Gbps’yi aşan aktarım hızına ulaştı.

Ericsson, 2020’de ticari olarak piyasaya sunulması beklenen 5G’nin Türkiye’deki Türkiye demosunu basın ve sektör temsilcilerinin huzurunda gerçekleştirdi ve 22 Gbps hıza ulaştı. 17 Ocak 2017’de İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan 5G Konferansı, Ulaştırma Bakanlığı, BTK, telekom operatörleri ve sektör temsilcilerini ağırladı.

1484646640_Toplu_Foto__raf

Ericsson’un mobil 5G testi, şirketin bu alandaki liderliğini bir kez daha ortaya koydu. Çığır açacak 5G teknolojisinin en kolay biçimde denenmesi için Ericsson, taşınabilir bir cihaz kiti oluşturdu. Ericsson’un 5G ağlarını kurmaya ve bunu standartlaştırmaya yönelik bağlılığı, dünya çapındaki teknoloji lideri ülkelerle paralel olarak bu kit ile Türkiye’de de gözler önüne serildi.

1484646628_BTK_Baskani__DR_Omer_Fatih_Sayan

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem, 5G testiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Önümüzdeki 4-5 sene içerisinde teknolojik gelişmeler bize çağ atlatacak; ABD’deki bir doktorun 5G teknolojisi sayesinde Türkiye’deki hastasını robotlar vasıtasıyla gerçek zamanlı olarak ameliyat edebilecek, şoförsüz araçlar bizleri dilediğimiz yere, güvenli bir şekilde bırakacak. Bu gibi örneklerin mümkün olması 5G teknolojisine bağlı. Ericsson, bu test ile birlikte hayatlarımızı değiştirecek bu teknolojiye ilişkin liderliğini, taşınabilir boyuttaki mobil cihaz ile bugünden yapabildiğini kanıtladı.”

Dünyanın dört bir yanında yaptığı 5G çalışmalarıyla bu alanda lider olan Ericsson, pek çok ülkedeki mobil operatörlerle işbirliği yapıyor ve operatörlerin test kapsamında farklı yapılar ve uygulamaları denemesine imkân tanıyor.

1484646812_5G_cihaz__

2022’de dünyada 500, bölgede 20 milyon 5G kullanıcısı olacak

Ericsson’un en son hazırlanan Mobilite Raporu’na göre 2022 yılında 5G kullanıcı sayısının; Türkiye’nin de içinde değerlendirildiği Ortadoğu Bölgesi’nde 20 milyona, tüm dünyada ise 500 milyona ulaşması bekleniyor. 5G, ‘nesnelerin interneti’ konseptini en yaygın şekilde kullanılmasının önünü açacak. Mobilite Raporu’na göre 2022 yılında bağlantılı cihaz sayısı 29 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.

1484646638_Ziya_Erdem_Ericsson

#Ericsson, #Türkiye, #ZiyaErdem, #mobil, #5Gtesti, #IoT, #Mobilite, #SüleymanDemirelKültürMerkezi, #sonhaber

Tags: ericssonIoTmobilMobilitesonhaberSüleymanDemirelKültürMerkezitürkiyeZiyaErdem
Previous Post

Prof. Dr. Shirmohammadi ’ye IEEE ‘den Onur Üyeliği

Next Post

Vodafone Yılın Teknoloji Şirketi Seçildi

Next Post
Vodafone Yılın Teknoloji Şirketi Seçildi

Vodafone Yılın Teknoloji Şirketi Seçildi

Son Yorumlar

  • İbrahim Etem Menarini Google’la buluta taşınıyor için emre öztürk
  • Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük veri merkezini Esenyurt’ta açtı için KEMALETTİN TUGCU
  • Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji lisesi Tink açıldı Türkiye Tink ile tanışıyor! için Asım Ali Zeyrek
  • Şikayetvar.com, şikayetleri “teşekkür”e dönüştürmenin sırlarını paylaştı için zeki KARADAVUT
  • Yeni Başlayanlar İçin Fatura için NİL
ITNetwork

© 2021 IMG

Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

© 2021 IMG