• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun
ITNetwork
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
ITNetwork
No Result
View All Result

Eugene Kaspersky: “At sırtında polis, spor arabadaki suçluları yakalayamaz”

19 Nisan 2013
in Güvenlik
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Kısa bir süre önce işbirliğine imza atılan INTERPOL’ün konferansına katılmaya hazırlanan Kaspersky Lab CEO’su Eugene Kaspersky, “Sınırları olmayan sanal gerçeklikte emniyet için yeni yaklaşımlar üretmek zorundayız” dedi.

Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab CEO’su ve kurucu ortağı Eugene Kaspersky, 17-19 Nisan 2013 tarihleri arasında Fransa Lyon’da gerçekleşen INTERPOL’ün “9’uncu Ulusal Merkez Büroları (NCB) Başkanları Konferansı”nın açılış konuşmasını yapacak. Başlığı “Yeni Suç Tehditleri ile Mücadele Konusunda Ulusal Merkez Bürolarının Güçlendirilmesi” olarak belirlenen konferansta Kaspersky, “Küresel Siber Suç Soruşturmalarını Destekleme” ile ilgili bir konuşma yapacak. Konuşmasında Kaspersky’nin bugünün ve yarının siber tehdit manzarasını ortaya koyacağı, sektörel ve uluslar ötesi yasal uygulamalar arasındaki işbirliğinin sınırları olmayan sanal gerçekliğin emniyetini sağlamak için kritik olduğuna değineceği belirtiliyor.

Kısa bir süre önce INTERPOL ve Kaspersky Lab arasında imzalanan işbirliğinden de bahsedecek olan Eugene Kaspersky, bu konuda planlanan ortak çalışmalara da değinecek.

Konferans öncesi yaptığı açıklamada INTERPOL ile başlattıkları yakın işbirliğini yorumlayan Eugene Kaspersky, “Çevrimiçi dünya, yapabilecekleriyle fiziksel dünyayı etkilemeye ve somut zararlar vermeye başladı. İyi adamlar ve kötü adamlar her iki dünyada da benzer şekilde davrandıklarından, mevcut yaklaşımları yeni siber etki alanına verimli bir şekilde uygulamakta bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Bu, biraz at sırtındaki polislerin spor arabalardaki suçluları yakalamaya çalışmasına benziyor” diye konuştu.

 INTERPOL VE KASPERSKY LAB SİBER ALARM ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Kaspersky Lab ile başlattıkları ortaklığı yorumlayan INTERPOL Genel Sekreteri Ronald K. Noble ise, “INTERPOL’ün, sanal gerçekliği ve gerçek dünyayı siber suçlulardan korumak için sektörün ilgili tüm kamu ve özel kuruluşları ile çalışması gerekli. Kaspersky Lab, internet güvenliği konusunda dünyanın önde gelen liderlerinden biri. Kurucusu Eugene Kaspersky, interneti suçlardan temizlemek doğrultusunda ihtiyaç duyulan yasal uygulamalar konusunda ne kadar istekli olduğunu ve bireysel bağlılığını gösterdi” açıklamasını yaptı. Noble sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kaspersky Lab ile birlikte INTERPOL’e katılan ve siber suçluları teşhis etmek, ortaya çıkarmak ve yerlerini belirlemek üzere yasal uygulamaları destekleyen diğer özel sektör kuruluşları, vatandaşları ve şirketleri siber suçlardan korumak için ellerinden geleni yapacaklar. INTERPOL, ciddi küresel bir etki içeren kötü amaçlı kod, zararlı yazılım ve diğer siber suç faaliyetlerini tanımladıkları anda çalıştıracakları ilk INTERPOL siber alarmını oluşturmak üzere Kaspersky Lab sistemleri ve analistleri ile çalışmayı planlıyor.”

2014 yılında Singapur’da açılacak INTERPOL Küresel Yenilikçilik Tesisi Yöneticisi (IGCI) Noboru Nakatani ise şunları ekledi: “Güçlü yasal bir yaptırım siber suçlulardan korunmak için yeterli değil. Özel sektör dahil etkilenen tüm sektörlerle yakın işbirliği ve eğitim ile kapasite geliştirme, gerçek küresel bir siber güvenlik stratejisi oluşturmak için kritik bir önem taşıyor.”

Tags: bilişimgüvenlik
Previous Post

Samsung Smart Fotoğraf Makinesi ve Tablet Bir Arada

Next Post

Türkiye-AB İlişkilerine Özel Sosyal Ve İletişim Platformu : TUROPA

Next Post

Türkiye-AB İlişkilerine Özel Sosyal Ve İletişim Platformu : TUROPA

Son Yorumlar

  • İbrahim Etem Menarini Google’la buluta taşınıyor için emre öztürk
  • Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük veri merkezini Esenyurt’ta açtı için KEMALETTİN TUGCU
  • Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji lisesi Tink açıldı Türkiye Tink ile tanışıyor! için Asım Ali Zeyrek
  • Şikayetvar.com, şikayetleri “teşekkür”e dönüştürmenin sırlarını paylaştı için zeki KARADAVUT
  • Yeni Başlayanlar İçin Fatura için NİL
ITNetwork

© 2021 IMG

Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

© 2021 IMG