• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun
ITNetwork
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
ITNetwork
No Result
View All Result

Kadın Girişimciler E-Ticarete Erkeklerden Önce Giriyor

18 Kasım 2015
in Dosya Konusu
Kadın Girişimciler E-Ticarete Erkeklerden Önce Giriyor
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

E-ticaret yazılımları alanında Türkiye’de lider konumda olan IdeaSoft, Global Girişimcilik Haftası kapsamında 2015’in başından bugüne kadar e-ticarete atılan girişimciler üzerinde bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmada, 2015 yılında e-ticarete atılan kadın girişimcilerin sayısının bir önceki yıla göre %80 arttığı ortaya kondu. Ayrıca kadın girişimcilerin 24 yaş ortalamasıyla erkeklere oranlara çok daha önce e-ticarete adım attığı da belirtildi. E-ticaret girişimlerinin en çok tercih ettiği sektör yöresel ürünler olurken, İstanbul, Kocaeli, Gaziantep, Kayseri ve Antalya 2015’te en çok e-ticaret girişimine ev sahipliği yapan iller oldu.

E-ticaret, barındırdığı geniş fırsatlar ve büyüme potansiyeli ile günümüzde girişimcilerin en çok ilgilendiği alanların başında geliyor. Türkiye’de e-ticaret yazılımları sektöründe lider konumda olan IdeaSoft, 16 Kasım’da başlayan Global Girişimcilik Haftası kapsamında, 2015 yılınının başından bu yana e-ticarete atılan girişimciler üzerinde bir araştırma yaparak ülkemizde e-ticaret girişimlerinin genel çerçevesini çizdi.

Türkiye’de 2015 yılında e-ticarete atılan girişimcilerin büyük bölümü İstanbul kaynaklı olduğunu açıklayan IdeaSoft, İstanbul’u takip eden illerin ise sırasıyla Kocaeli, Gaziantep, Kayseri ve Antalya olduğunu duyurdu. İstanbul’dan sonra gelen illerin Anadolu’nun hemen her bölgesinden olması, Türkiye’de e-ticaret bilincinin yaygınlaşmaya başladığının da bir göstergesi oldu.

IdeaSoft tarafından yapılan araştırmada ortaya çıkan bir diğer dikkat çekici sonuç ise kadın girişimcilerin e-ticarete olan büyük ilgisi oldu. 2015 yılında e-ticarete atılan girişimci kadınların sayısı geçtiğimiz yıla göre %80 oranında arttı. Bu kadın girişimcilerinin yaş ortalamasının da 24 olması bir diğer önemli veri olarak göze çarptı. E-ticaret girişimcisi erkeklerde ise yaş ortalaması 28 oldu. Bu da kadınların e-ticaret girişimlerini erkeklere oranla çok daha erken başlattığını ortaya koydu.

En Çok Tercih Edilen Sektörler Hangileri?

E-ticaret girişimlerinde en çok tercih edilen sektörün yöresel ürünler olduğunun belirtildiği araştırmada, organik ürünler, sağlıklı yaşam ürünleri, tekstil ve el yapımı özel ürünler de e-ticaret girişimcilerinin 2015’te en çok tercih ettikleri sektörler oldu.

IdeaSoft Genel Müdürü Seyhun Özkara, Global Girişimcilik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada “E-ticaret, girişimciler için çok büyük fırsatlar barındırıyor. Bunun farkında olanların sayısı her geçen gün artıyor. E-ticarete atılan girişimcilerin önemli bir bölümü mevcut şirketlerini dijital dünyaya taşıyarak bu işe başlıyor. Girişimciler dijital dünyaya adapte oldukça başarı ihtimalleri o ölçüde artıyor. Sektöre de bağlı olarak bir e-ticaret girişimi 6 ay ile 1,5 yıl arasında bir dönem içerisinde meyvelerini vermeye başlıyor.” dedi.

IdeaSoft’tan E-Ticaret Girişimcilerine Destek

E-ticarete adım atmak isteyen girişimcilerin her zaman yanında olan IdeaSoft, Global Girişimcilik Haftası kapsamında, 16-30 Kasım tarihleri arasında yeni girşimcilere %30’a varan indirimler sunacak. IdeaSoft bunun yanında e-ticaret girişimcileri için IdeaSoft Akademi’de ücretsiz e-ticaret eğitimleri de verecek.

Previous Post

“30 Yaşın Üzeri Girişimciliğe Sıcak Bakmıyor…”

Next Post

Atos, Unify ile Daha da Büyüyor!

Next Post
Atos, Unify ile Daha da Büyüyor!

Atos, Unify ile Daha da Büyüyor!

Son Yorumlar

  • İbrahim Etem Menarini Google’la buluta taşınıyor için emre öztürk
  • Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük veri merkezini Esenyurt’ta açtı için KEMALETTİN TUGCU
  • Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji lisesi Tink açıldı Türkiye Tink ile tanışıyor! için Asım Ali Zeyrek
  • Şikayetvar.com, şikayetleri “teşekkür”e dönüştürmenin sırlarını paylaştı için zeki KARADAVUT
  • Yeni Başlayanlar İçin Fatura için NİL
ITNetwork

© 2021 IMG

Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

© 2021 IMG