• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun
ITNetwork
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
ITNetwork
No Result
View All Result

Vodafone, 2012-13 mali yılı sonuçlarını açıkladı

22 Mayıs 2013
in Finans
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Mobil Telekomunikasyon Pazarının En Hızlı Büyüyen Şirketi Vodafone Türkiye, Mali Yılında Rekor 5.5 Milyar TL ciroya ulaştı.

Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklı stratejik programıyla bu mali yılda toplam gelirlerini %19,2 arttırarak, son üç yılda kesintisiz çift haneli büyüme gerçekleştirdi. Şirket, hem toplam 5.5 milyar TL gelir seviyesi hem de 915 milyon TL FAVÖK ile bugüne kadarki en yüksek seviyeleri kaydetti.

Vodafone, 2012-13 mali yılı sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, Vodafone Türkiye’nin 2009-10 mali yılından beri yürütmekte olduğu müşteri memnuniyeti odaklı stratejik programı ve inovasyona odaklı teknolojik yatırım programı sayesinde güçlü ve istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü ortaya koydu.

Vodafone Türkiye, 2012-13 mali yılı toplam gelirlerini geçen yıla göre %19,2 artırarak, son üç yılda kesintisiz çift haneli  büyüme sergiledi. Şirketin toplam mali yıl gelirleri, tüm zamanların en yüksek gelir seviyesi olan 5,5 milyar TL olarak gerçekleşti.

Şirketin abone sayısı, geçen yıla oranla 909 bin artış ile, bugüne kadarki en yüksek seviyesi olan 19,2 milyona erişti. Şirketin ortalama ARPU’su (Abone başına Gelir) son çeyrekte %9,1 artış ile 21,0 TL olarak gerçekleşti.

2012-13 mali yılı FAVÖK’ü (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar), geçen seneye göre %35 artış ile  bugüne kadarki en yüksek seviyesi olan 915 milyon TL’ye ulaştı. Aynı zamanda şirketin mali yıl faaliyet karı (FVÖK) ve Operasyonel Serbest Nakit Akışı da pozitif olarak gerçekleşti.

MOBİL İNTERNET GELİRLERİNDE %92 BÜYÜME

Akıllı telefon seçmeyi, satın almayı ve kullanmayı tüketiciler için “kolay”, “anlaşılır” ve “erişilebilir” hale getiren Akıllı Cihaz Akıllı İletişim Platformu (ACAİP) sayesinde akıllı telefon penetrasyonu %22’e yükseldi.  Böylece, şirket mobil internet ve veri gelirlerindeki hızlı büyümesini devam ettirdi. 2012-13 mali yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre mobil internet gelirlerini %92 artıran şirket, veri gelirlerinde de %55’lik bir artış sağladı.

FATURALI ABONEDE %12,8 ARTIŞ

Faturalı abone sayısını, bu mali yılda net yaklaşık 800 bin müşteri kazanımla 6,8 milyona yükselten şirket, toplam abone bazı içerisindeki faturalı abone oranını son 4 yılda %12,7’den %35,4’e çıkarttı.

KURUMSAL SEGMENT MOBİL GELİRLERİNDE %33 BÜYÜME

Kurumsal alandaki global birikimlerini Türkiye’ye aktarak, müşterilerine özel inovatif çözümler geliştiren “İşOrtağım” platformu ve “Toplam İletişim Hizmetleri Stratejisi” ile, kurumsal segmentteki güçlü büyümesini sürdüren şirket, kurumsal mobil servis gelirlerini 2012-13 mali yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %33 oranında artırdı.

Tags: depolamadigital
Previous Post

Itway VAD Türkiye Ülke Müdürü Korman Akman oldu

Next Post

Ali Ağan, Kazakistan’ın Lider Telekomünikasyon Şirketi Kcell Başkanlığına Atandı

Next Post

Ali Ağan, Kazakistan’ın Lider Telekomünikasyon Şirketi Kcell Başkanlığına Atandı

Son Yorumlar

  • İbrahim Etem Menarini Google’la buluta taşınıyor için emre öztürk
  • Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük veri merkezini Esenyurt’ta açtı için KEMALETTİN TUGCU
  • Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji lisesi Tink açıldı Türkiye Tink ile tanışıyor! için Asım Ali Zeyrek
  • Şikayetvar.com, şikayetleri “teşekkür”e dönüştürmenin sırlarını paylaştı için zeki KARADAVUT
  • Yeni Başlayanlar İçin Fatura için NİL
ITNetwork

© 2021 IMG

Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

© 2021 IMG