• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun
ITNetwork
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • IT Gündem
  • IT Sektörel
  • Dijital Dönüşüm
  • Dosya Konusu
    • Ağ Sistemleri
    • Çağrı Merkezi
    • Depolama
    • İş Zekası
    • Kurumsal Uygulamalar
    • Kurumsal Baskı ve Görüntüleme
    • Sunucular ve Veri Merkezleri
    • Yazılım
    • Kamu
  • Telekom & Mobil
  • Finans
  • Güvenlik
  • Donanım
  • Etkinlik
  • Röportaj
No Result
View All Result
ITNetwork
No Result
View All Result

4G Türkiye’ye 2016’da Geliyor

23 Ekim 2013
in Telekomünikasyon & Mobil
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

4g

Telekom Batı-II Bölge Müdür Yardımcısı Hasbi Şahin, Türkiye’nin 4G teknolojisine 2016 yılında geçmeyi planladığını belirtti.

Türk Telekom’un Bursa’da yapılan “Kurumsal Müşteri Günleri” etkinliğinde, kamu kurumlarına kurum çalışanlarının ve vatandaşların hayatını kolaylaştıran çözümler tanıtıldı.

Türk Telekom Batı-II Bölge Müdür Yardımcısı Hasbi Şahin, Türkiye’nin 4G teknolojisine geçiş tarihi ile ilgili bilgi vererek, “Şu an Türkiye’de 3G diye bir sistem var. 2016 yılının sonunda 4G ile Türkiye tanışacak. Şu anda bunun araştırmaları yapılıyor. Çok pahalı bir teknoloji. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, NETAŞ ve Aselsan’a bu görev verildi. Bu 4G cihazlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda çalışma başlattılar. Burada Türk Telekom Grubu’nda bulunan Argela’ya büyük görev düşüyor. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“Yazılım Sektörünün Ekonomik Boyutu 100 Milyon Dolar”

Dünyada ülkelerin kendi düşüncelerini empoze etmek için sinema yerine oyunları kullandığını dile getiren Şahin, “Oyun yazılımı denince bize basit gibi geliyor. Ülkeler daha önce fikirlerini empoze etmek için sinemayı kullanıyordu. Son dönemlerde çocuklar ve gençler üzerinde etki yapan oyun oldu. Aynı anda 1 milyondan fazla kişi bağlanarak oyun oynuyor. Bu yazılımı yapan ülke kahraman olurken, düşmanları düşman oluyor. Değerler ona göre çocukların bilinçaltına verilmeye çalışılıyor. Biz Sobee’yi kurduk. Kendi öz değerlerimize uygun yazılımlarla oyunlar üretiyoruz. En çok ilgi gören Süpercan isimli oyunumuzu çocuklar çok seviyor. Bu yazılım sektörünün ekonomik değeri çok yüksek. Geçen sene dünyada yazılım sektörünün ekonomik boyutu 100 milyar dolar civarında. Türkiye’de ise 100 milyon dolar civarında. Bundan da ağırlıklı olarak Çin ve Güney Kore şirketleri bu konuda ilerliyor” diye konuştu.

Bir Dakikada 204 Milyon Maıl Atılıyor

Dünyada internetin her geçen gün geliştiğini ifade eden Şahin, bazı sayısal veriler de paylaştı. Şahin, “Biz bu yerimizde oturursak bile internet her zaman gelişiyor. Bu ağda konuşmalar, paralar, videolar, resimler dönüyor. Onlarla ilgili birkaç örnek vereceğim. 1 dakikada 204 milyon mail gönderiliyor. Bir dakika içinde 1.3 milyon video indiriliyor. 100 bin tweet atılıyor. Yani biz o sanal alemde inanılmaz bir hareket var. 5 yıl içinde 60 saniyede olan bu işlemler 1 saniyede olacak şekilde hızla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanlığı tarafından organize edilen “Kurumsal Müşteri Günleri Bursa’ toplantısına; Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürü Kadir Hamza Çebi, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ahmet Şahan, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı İsmail Çağlayan ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst seviyede yetkilileri ve firma yöneticileri katıldı.

Tags: bilişimdepolama
Previous Post

Nokia, üçüncü parti geliştirici uygulamalarını gün yüzüne çıkardı

Next Post

En Hızlı İnterneti Olan Ülke Hangisi?

Next Post

En Hızlı İnterneti Olan Ülke Hangisi?

Son Yorumlar

  • İbrahim Etem Menarini Google’la buluta taşınıyor için emre öztürk
  • Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük veri merkezini Esenyurt’ta açtı için KEMALETTİN TUGCU
  • Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji lisesi Tink açıldı Türkiye Tink ile tanışıyor! için Asım Ali Zeyrek
  • Şikayetvar.com, şikayetleri “teşekkür”e dönüştürmenin sırlarını paylaştı için zeki KARADAVUT
  • Yeni Başlayanlar İçin Fatura için NİL
ITNetwork

© 2021 IMG

Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye / İletişim
  • Dergimize Abone Olun

© 2021 IMG